Brittisk tv-historia med kvinnlig Premier League expert

I samband med år 2018 upplaga av Premier League skrivs det brittisk tv-historia. Alex Scott, en tidigare landslagsstjärna på 33 år kommer att bliden av den första kvinnan som någonsin arbetar med Premier League i TV. Hon kommer rent av att vara tv-expert i Super Sunday, Sky Sports flaggskepp. Alex själv är mycket förvånad över att ha fått denna möjlighet.

Det var helt nyligen Scott valde att lägga sina skor på hyllan och avsluta den mycket framgångsrika karriär hon haft. Hon har själv hunnit med att spela hela 140 landskamper för England, hon har vunnit Champions League och dessutom har hon fått flera ligatitlar under alla de säsonger hon spelat för den mycket stora klubben Arsenal. Nu skriver hon dessutom in sig i den brittiska tv-historian.

Under augusti månad blev Scott faktiskt den första kvinnan någonsin som fått arbeta som tv-expert i Sky Sports mest klassiska fotbollsshow Super Sunday. Scott har arbetat mot att få bli expert i många år och nu har hon då äntligen nått sitt mål. Det har diskuterats mycket om hur och varför hon fått denna position men en stor del av fotbollsfansen har accepterat det och många ser det också som en fördel att även kvinnor får chansen att recensera. Scott har själv stor erfarenhet av just fotboll och har därför stenkoll på vad bra spel egentligen är.

Alex Scott har redan tidigare varit del av sändningarna i Sky Sports, men då har det handlat om att hon hoppat in från sidlinjen på planen. Hon har inte tidigare varit med direkt från studion. Hon har också arbetat på BBC och under fotbolls-VM i Ryssland hyllades hon stort för sina insatser som kommentator.

Det är oftast inte gott om kvinnliga fotbollskommentatorer, men ju fler som dyker upp i branschen, desto troligare är det att fler kvinnor kan intressera sig för just fotboll.