Att börja spela ishockey

I princip kan man säga att det aldrig är för sent att börja spela ishockey, detta trots att hockey är en fartfylld sport. Man kan även börja spela som junior, så i princip är sporten utan åldersgränser. Många tror att man måste ha en helt egen fullständig utrustning när man börjar spela hockey men så är inte fallet. När man börjar spela kan man inte vara helt säker på att man verkligen vill fortsätta och det kan ta bra många gånger innan man bestämt sig. Då kan man riskera att köpa massa utrustning helt i onödan. I de allra flesta fall fungerar det utmärkt att kunna låna utrustning på klubben. Ofta kan man både låna klubbor, hjälm, skridskor, kläder och annat på plats.

När man har kommit en bit in i sitt spelande kan det vara dags att skaffa sin egen utrustning. Många gånger kan man till exempel finna billig utrustning online, och ibland kommer det upp anslag på anslagstavlor eller liknande på klubben. Det kan till exempel vara så att en spelare ska sälja urvuxen utrustning. Det kan också vara så att någon ska sluta av någon anledning och därför säljer sina saker till ett bra pris. När man ska köpa utrustning är det allra viktigast att man har skridskor samt en hjälm som sitter riktigt bra. Andra delar behöver inte passa så exakt. Om man är ung spelare kan man också behöva munskydd, nackskydd och axelvaddar. Dessa kan man låna men många väljer att köpa sina munskydd just eftersom att det känns lite mer hygieniskt. Överlag kostar kläder ganska mycket och det vanligaste är att man som spelare bygger på utrustningen allteftersom.

Vanligen börjar man spela i nybörjargrupper och där behöver man egentligen inte kunna speciellt mycket alls om sporten för att kunna vara med och lära sig spelet.