Vilken utrustning behövs för att spela hockey?

När man tränar hockey, värmer upp eller spelar en match måste varje spelare bära en hjälm som är godkänd av SIF, samt ett halsskydd. Om spelaren är född år 1966 eller efter måste denne också ha ett visir eller ett ansiktsskydd som är heltäckande. När det gäller ansiktsskyddet eller visiren samt hjälmen måste de vara godkänd som en enda enhet.

Skydd för tänderna samt målvaktens skydd

Om spelaren är född år 1984 eller senare ska denne också använda tandskydd. Det ska användas i kombination med visir och vara tillverkat av en tandklinik eller tandläkare.

Målvakten måste bära en hjälm godkänd av SIF och dessutom ska denne bära en ansiktsmask avsedd för målvakter. Även målvaktens ansiktsmask och hjälm ska godkännas som en enhet.

Regler för ungdoms- och damspelare

Både damspelare, ungdomsspelare och J18-spelare samt målvakten i laget ska ha ett heltäckande ansiktsskydd godkänt av SIF. Det ska ha en minst 5 centimeter EU standard. Spelaren måste bära detta ansiktsskydd även om denne spelar i en seniormatch eller J20-match. Både under träningen, uppvärmningen och matchen ska skydden bäras.

Var finner man utrustning

Hockeyutrustning kostar en hel del, men man kan många gånger finna bra begagnad utrustning. Alla saker måste dock passa och vara hela. Ofta ordnas bytesdagar på hockeyklubbar med mera. Där kan man köpa eller byta in utrustning till bra priser. I vissa föreningar kan man som spelare också låna eller hyra viss utrustning. Detta är ibland helt gratis. Ofta passar detta nybörjarspelare som inte vet om de vill fortsätta spela eller inte.

Om man vill köpa helt ny utrustning är det också ett alternativ. Det är dock viktigt att man köper rätt storlek med mera. Man kan inte växa i sin hockeyutrustning. Barn eller ungdomar behöver inte heller de alla dyraste kläderna eller klubborna, men skydden är viktiga att satsa på.