Hästsporter

Man kan troligen inte komma ifrån att betting på hästar är den i särklass vanligaste formen av betting. Just denna form av sportbetting är till och med så vanlig att även spelare som inte gillar sport då och då lägger in en satsning på olika hästar. Betting på hästar är helt socialt accepterat och dessutom ser många just denna form av betting som ett perfekt sätt att kunna umgås med sina vänner på. Det är ofta vanligt att både företag och kompisgäng spenderar helkvällar på travet eller på galoppbanan. Här kan man ha roligt, man äter och dricker gott och får samtidigt ta del av spänningen. Dessutom ordnas i dagsläget allt som oftast också möjlighet att hålla konferenser med mera på anläggningarna.

Det är dock inget som säger att man måste uppsöka en viss plats för att kunna spela på hästar. Man kan spela hos ombud, eller hemma ifrån soffan. Man kan sedan följa loppen i sin TV eller på datorn. Man kan också enkelt placera sin satsning via internet och sedan smidigt logga in när tid finns för att undersöka om man vunnit något.

I Sverige är det allra vanligast att man väljer att betta på trav, medan det i länder som Storbritannien är galoppen som är vanligast och populärast att satsa på. Det finns dock ett stort spelutbud och om man vill betta på galopp i Sverige finns det flera möjligheter att göra det. Som spelare är man inte heller begränsad till att bara spela på de lopp som går i Sverige. Man kan också spela på hästar i andra länder. När man spelare online kan man till exempel spela på hela världens lopp. Om man istället vill spela hos ombud måste man hålla sig till de olika lopp som ATG erbjuder och det är främst de nordiska loppen.