Matchen mellan Arsenal och Manchester City

Troligen är det ytterst få fotbollsintresserade som har missat att Premiär League äntligen är tillbaka igen. Redan i den allra första omgången finns en riktig toppmatch. Här tar laget Arsenal emot de just nu regerande mästarna Manchester City.

Faktorer som påverkar Arsenal

Laget fick relativt nyligen en ny tränare och frågan är om Emery redan har lyckats sätta sin egen prägel på laget och spelet. Har den nye tränarens spelidéer fastnat hos laget efter att den gamle tränaren Wenger bankat in sin filosofi? Man kan inte heller bortse från att laget fått flera nya spelare och troligen kommer de att få chans att spela redan i denna match. Spelare som Leno, Sokratis och Torreira behöver bli varma i kläderna, men kommer de få spela i Arsenal denna match?

Laget har haft mycket stora problem med att besegra Manchester City under den senaste tiden och så sent som i våras förlorade de med 0-3 hela två gånger på sin egen hemmaplan. Nu måste tränaren Emery finna en svaghet i motståndarlagets tränare Peps spelidé och tankar.

Faktorer som påverkar Manchester City

Det är tveksamt om flera huvudspelare kommer till start efter det spelade VM. Om spelare som De Bruyne, Sterling samt David Silva inte kommer till start är startelvan inte optimal för laget. Laget har också haft en mycket lugn sommar och det har inte direkt tillkommit några nya spelare i laget.

I denna match kommer Arsenal att ha sin hemmafördel, och de nyförvärv som gjorts är spännande. De har också en ny tränare vilket ger laget ännu en fördel. Dock går laget trots detta in som underdogs i matchen. Det kanske inte är så konstigt när man ser till att Manchester City faktiskt haft och har en riktigt bra säsong. Dessutom segrade laget Arsenal i alla tre matcherna under den senaste säsongen som spelades.