Skador i Malmö Redhawks

I början av augusti 2018 blev Malmö Redhawks spelare Emil Molin skadad och han fick då besked om att han kommer att missa minst fyra till fem veckors spelande. Nu har ännu en spelare råkat bli skadad i laget. Nu, denna gång, är det en back. Det handlar faktiskt om en av de allra viktigaste backarna i laget, nämligen Niklas Arell. Backen skulle ha spelat i de viktiga matcherna mot Linköping och Pantern, men så blev absolut inte fallet, och detta förutsåg även Niklas Torpling från det medicinska teamet i Redhawks.

Det var under en träning som skadan inträffade. Det var länge hemligt vad som skett och fortfarande vill Torpling inte i detalj gå in på vad som egentligen har hänt. Det har dock bekräftats att det är tal om en skada på kroppens undre halva. Skadan sitter alltså någonstans mellan midjan och neråt, men mer detaljer framkommer inte. Torpling menar dock att Arell inte kommer att vara borta lika länge som under den period han var skadad senast. Skadan är inte alls så illa menar läkaren.

Under vintersäsongen år 2017 blev Arell skadad och det var i en hemmamatch mot Brynäs olyckan var framme. Skadan inträffade den 16 november men Arell var borta ända till slutet av januari 2018, men så allvarlig är det alltså inte den här gången. En veckas vila kommer dock att behövas bekräftar Torpling.

Några närmare besked har under mitten av augusti inte kommit men Redhawks hoppas så klart på att Arell ska kunna spela när CHL serien drar igång i slutet av augusti. Just nu är det dock spelaren Linus Cronholm som ersätter Arell. Denne spelare har draftats av Buffalo och även spelat i SM-slutspelet. Det är alltså en mycket kompetent spelare som ersätter Arell under den tid han tvingas vara borta för sin skada.