Skador stoppar Daniel Paille

Det svenska hockeylaget Brynäs har under en tid haft med spelaren Daniel Paille i laget. Tyvärr drabbades han under tidigare säsong av en huvudskada och Brynäs meddelar på sin hemsida att de bryter kontraktet med Paille. Detta på grund av att spelaren inte kommer att kunna spela eftersom fokus måste ligga helt på rehabilitering.

Dessa besked ser många som tråkig. Den duktige spelaren måste helt och hållet ställa in sin säsong och istället genomgå rehabilitering efter att ha blivit tacklad av Thomas Larkin. Detta skedde i den skandalfulla matchen mellan Brynäs och Adler Mannheim i CHL. Denna tackling förändrade både Pailles liv och karriär. Paille var tidigare Stanley Cup-mästaren och anslöt sig till Brynäs inför säsongen 16/17, året när Brynäs gick till final. Tyvärr måste de dock bryta kontraktet nu.

Daniel Paille säger själv i intervjuer att hans vanliga dagar går ut på att han ska försöka bli bättre. Han träffar flera specialister för att reda ut problemen men fortfarande mår han inte bra. Han har, förutom sin skada, också en nyfödd son, född för bara någon månad sedan. Det är Pailles första barn och han menar att familjen är mycket glad.

Bättre regler krävs

Såväl Paille som flera andra menar att det krävs bättre regler i CHL. De menar att domare och andra måste ta större ansvar just när det gäller spelarnas säkerhet. Paille håller med och menar på att detta verkligen måste gälla alla spelare. I dagsläget kan inte spelarnas säkerhet garanteras, och det är frustrerande menar Paille i intervjuer.

Fortfarande intresserad av Brynäs

Även om kontraktet med Brynäs nu kommer att brytas menar Paille att han kommer att fortsätta följa laget. När han blir frisk hoppas han också på att åter igen få lov att spela i laget eftersom att han under speltiden trivts mycket bra där.