Svenskdebut i Premier League

Det är inte många dagar sedan Premier League började, men svensken Ken Sema har redan fått rycka in och spela. När Watford vann med 2-0 mot Birghton fanns Sema på planen! Svenska experter har lovprisat detta och sagt att eftersom att Sema är så nära att han är inhoppare är han också en av de spelare som är rejält nära att starta på riktigt.

Ken Sema lämnade Sverige och Östersund för Premier League i juli och han var då värvad för 20 miljoner kronor. Sema hade nämligen skrivit på ett helt femårskontrakt med laget Watford. Under Premier Leagues försäsong lyckades Sema göra en hel del avtryck i laget och han fick mest speltid i fem av de sex träningsmatcherna som spelades. Dessutom fick han mycket bra resultat i både spänst och snabbhet i Watfords interna fystester.

Det är inte speciellt konstigt att Sema nu redan spelat sina första minuter i Premier Leagur. Han blev inbytt i den 81:a minuter när Watford hade ställningen 2-0 hemma mot Brighton och Sema fick ta Will Hughes plats i det offensiva mittfältet.

En tydlig signal

Den 24-årige svenska spelaren fick med sina 10 minuter på planen vara med och avsluta matchen. Slutresultatet blev 2-0 och Watford fick sin premiärseger efter att spelaren Roberto Pereyra gjort sina två mål. Med Semas korta speltid är det svårt att utvärdera den spelinsats han gjorde i Premer League men många menar att inhoppet är viktigast. Inhoppet är något som måste göras och Sema har nu fått känna på spelet. När Sema först blev värvad kunde man inte ana att han så snart skulle stå på planen. Dock kan man nu inte bli förvånad om Sema snart står som ordinarie spelare i en kommande match tack vare hans bra resultat. Då kommer man också att kunna utvärdera hans insats som spelare i laget.